VNFKD-Gedragscode reclame zuigelingenvoeding

 

De VNFKD kent een Gedragscode reclame zuigelingenvoeding, die vanaf 5 juli 2016 van kracht is voor haar leden. Met deze Gedragscode neemt de VNFKD haar verantwoordelijkheid voor verantwoorde informatie en reclame richting consumenten over volledige zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding. 

De Gedragscode biedt handvatten voor informatie over en reclame-uitingen van zuigelingenvoeding en is gebaseerd op de huidige wet- en regelgeving.

Op grond van deze Gedragscode krijgen de leden van de VNFKD en ook niet-leden, de mogelijkheid om uitingen inzake zuigelingenvoeding voor een preventieve toets voor te leggen aan de Keuringsraad KOAG KAG. De Keuringsraad is een goedkeuringsinstantie op basis van zelfregulering. De voorlegging gebeurt op vrijwillige basis.

De Keuringsraad toetst preventief de uiting aan de Gedragscode en kan vervolgens een toelatingsnummer verlenen. De NVWA en de Keuringsraad werken nauw samen en goedkeuring van een reclame-uiting vooraf door de Keuringsraad voorkomt dat de NVWA een maatregel neemt tegen die reclame-uiting. De NVWA spreekt een bedrijf dat een door de Keuringsraad vooraf goedgekeurde reclame-uiting heeft gebruikt, daarop niet rechtstreeks aan. Uiteraard behoudt de NVWA haar taken inzake toezicht en handhaving.

Voor meer informatie zie: Gedragscode reclame zuigelingenvoeding. Ook kunt u contact opnemen met de Keuringsraad KOAG KAG, tel 020 4080686 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..