Platform gezonde voeding 0-4 jarigen

In november 2011 heeft een Task force bijeenkomst plaatsgevonden en is het Platform gezonde voeding 0-4 jarigen opgericht, door de Commissie Voeding van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) samen met de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD).

Het hoofddoel van het platform is om een bijdrage te leveren aan een gezonder eetpatroon voor 0-4 jarigen. Alle partijen van deze unieke publieke-private samenwerking ondersteunen het gemeenschappelijk maatschappelijk belang.

Doelstellingen van het Platform zijn:

  • De kwaliteit en continuïteit van de zorg ten aanzien van gezonde voeding voor kinderen van 0-4 jaar te verbeteren door brede publiek-private samenwerking.
  • Bundelen van consensuskennis en implementatiestrategieën ten aan zien van gezonde voeding voor kinderen van 0-4 jaar.
  • Op basis van vorig punt te komen tot gemeenschappelijke standpunten en aanbevelingen waarbij preventie van over- en ondergewicht en voorkomen van deficiëntie sleutelbegrippen zijn.
  • Vertalen van de standpunten en aanbevelingen naar praktische adviezen die breed gedragen worden, en doorvertalen naar de consument.

Meer informatie vindt u op de website van het Platform Gezonde Voeding 0-4 jaar of