Innovatie & onderzoek

Producten voor bijzondere voeding zijn ontwikkeld voor bepaalde specifieke doelgroepen. Bedrijven werken samen met wetenschappers om producten te ontwikkelen, die voldoen aan volksgezondheidseisen, maar ook de juiste smaak en textuur hebben.

Voorbeelden van innovaties in de laatste 10 jaar zijn:

In zuigelingenvoeding voor gezonde baby's is de toevoeging van 'lange keten meervoudig onverzadigde vetzuren' op een niveau en in de vorm die vergelijkbaar is met borstvoeding. Dit geldt ook voor de toevoeging van vrije nucleotiden en speciale vezels. Prebiotica en probiotica (kunnen) worden toegevoegd om de microflora van de darm te verbeteren.

Voor baby's met een haperende groei of voor baby's die ondervoed zijn, zijn er producten met een hogere dichtheid aan energie, eiwit en micronutriënten. Deze zijn nodig om een adequate inname van alle nutriënten bij deze baby's mogelijk te maken.

Een ander type van zuigelingenvoeding is ontwikkeld voor baby's met een koemelkallergie, door de melkeiwitten volledig te hydrolyseren. Dit wordt gezien als een medische voeding of dieetvoeding voor medische gebruik voor baby's.

In sportvoeding worden ingrediënten voor een snelle verbranding toegevoegd en makkelijk verteerbare eiwitten.

Producten voor gewichtsbeheersing, als onderdeel van 'lage calorische diëten' als ook bij 'zeer lage calorische diëten', zijn helemaal uitgebalanceerd in hun samenstelling om zo een adequate inname van vitamines en mineralen te garanderen. Ingrediënten voor een verhoogde verzadiging zijn toegevoegd.