Reactie van VNFKD bij publicatie rapport Foodwatch over minerale olie in babymelkproducten

 

28 oktober 2019

Reactie van VNFKD bij publicatie rapport Foodwatch over minerale olie in babymelkproducten

Op 24 oktober 2019 heeft Foodwatch een rapport over aanwezigheid van componenten van aromatische minerale oliën in babymelkproducten gepubliceerd. Er wordt ook een aantal producten van Nederlandse producenten genoemd. Wij begrijpen dat de berichtgeving van Foodwatch kan zorgen voor onrust onder consumenten. De Vereniging van Nederlandse fabrikanten van kinder- en dieetvoedingsmiddelen (VNFKD) vindt voedselveiligheid uiterst belangrijk. De leden van VNFKD nemen, in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), certificerende instanties en haar klanten, alle mogelijke maatregelen om de voedselveiligheid te garanderen.

Wij benadrukken dat de producten van onze leden veilig zijn voor consumptie. Alle producten geproduceerd door de leden van VNFKD voldoen aan alle van toepassing zijnde wetgeving, specificaties, veiligheidseisen en kwaliteitsnormen. Op basis van de ons beschikbare informatie is er geen reden om aan de voedselveiligheid van deze producten te twijfelen.

Wij zijn bekend met de aanbevelingen vanuit de EFSA en RIVM t.a.v. MOAH en MOSH, wij volgen deze ontwikkelingen op de voet, en steunen verder onderzoek.

VNFKD

De VNFKD is de brancheorganisatie binnen de levensmiddelensector, die de gemeenschappelijke belangen behartigt van haar leden op het terrein van de zogenaamde bijzondere voedingen. Hier vallen onder: producten die specifiek bedoeld zijn voor baby’s (zuigelingen) en jonge kinderen (0-3 jaar), voeding voor medisch gebruik en producten voor gewichtsbeheersing,

VNFKD heeft 21 leden: Abbott, Ausnutria, Cambridge Healthplan, Dutch Nutrition, DSM, Etos, Fresenius Kabi, Fonterra, FrieslandCampina, Hero, IDH, Mead Johnson/RB, Mondelez, Nestlé, Nutricia, Nutrition & Sante, Picomel, Robin Food, Vaneeghen, Veembedrijf Buisman, Vreugdenhil.